Amsteldijk Amsterdam

Betrokken partijen

Opdrachtgever:

Wieringen Prins Hoveniers

Architect:

OZ

Constructie adviseur

Pieters Bouwtechniek

Hoofdaannemer:

De Jong Ursem

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2013 - 2016

Locatie:

Amsterdam

Aan de Amsteldijk in Amsterdam bouwt Wieringen Prins Hoveniers een nieuw kantoor annex bijeenkomstruimte. OZ heeft hiervoor het ontwerp gemaakt. Het nieuwe bedrijfspand krijgt een dak voorzien van zonnepanelen en wordt bekleed met Sedum. Groener kan haast niet.

Het bedrijf heeft een hoofddraagconstructie van staal en beton. De gehele bovenverdieping hangt over de begane grond en bestaat rondom uit glazen puien. De visuele grens tussen binnen en buiten is hierdoor minimaal en geeft een heel licht en ruimtelijk effect. Verder worden voor de gevels en dakoverstekken gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals houten gevelplanken.

De hoofddraagconstructie wordt gevormd door de stalen vakwerken rondom de verdieping en de dakliggers waaraan de verdieping wordt opgehangen. Deze stalen opbouw staat op enkele geschakelde betonwanden. De begane grond is een in het werk gestorte en onderheide betonvloer. Rond de begane grond staan een aantal betonwanden die de bovenbouw dragen en tevens de stabiliteit verzorgen.