Toren NICE Developers

4 oktober 2024

Op 3 oktober 2024 werd tijdens het vijfjarig jubileum van NICE Developers in het Maaspodium in Rotterdam de NICE Tower onthuld, ‘s werelds hoogste circulaire houten woontoren. Jos Melchers, directeur Stadsontwikkeling van Rotterdam, presenteerde dit duurzame bouwproject als een belangrijke stap in de circulaire hoogbouw. (Zie ook het nieuwsbericht op de website van NICE Developers.)

Met een hoogte van 140 meter en een volledig biobased ontwerp, zet de NICE Tower een nieuwe standaard voor duurzame stadsontwikkeling. Het gebouw, dat volledig zonder beton is ontworpen, reduceert de CO2-uitstoot aanzienlijk. Traditionele torens stoten gemiddeld 450 kg CO2 per m² uit, terwijl de NICE Tower dat terugbrengt tot 139 kg per m². Hierdoor kunnen drie van zulke houten torens binnen dezelfde CO2-footprint worden gebouwd als één conventionele betonnen toren. Hiermee voldoet de toren aan de afspraken van het Parijs Akkoord en is “Paris Proof.”

De toren biedt betaalbare woningen en gemeenschappelijke faciliteiten aan en draagt bij aan de biodiversiteit door de groene terrassen en nestkasten.

Met dit project toont NICE Developers aan dat duurzame en inclusieve hoogbouw de toekomst is, en de vraag is nu welke stad de eerste NICE Tower mag verwelkomen.

NICE Tower is een ontwikkeling van NICE Developers. Mei architects and planners is verantwoordelijk voor het ontwerp. Voor de constructieve expertise is Pieters Bouwtechniek betrokken als adviseur voor de hoofddraagconstructie. Daarnaast speelt Merosch een cruciale rol in het garanderen van de duurzaamheid van het project door verantwoordelijk te zijn voor de Paris Proof-berekeningen.

De NICE Tower is ontwikkeld door NICE Developers. Het ontwerp is gerealiseerd door Mei architects and planners, Pieters Bouwtechniek is de constructieadviseur. Merosch is verantwoordelijk voor de duurzaamheid en de Paris Proof-berekeningen.



Terug naar het nieuwsoverzicht