POST Rotterdam: hal Inner Courtyard in opbouw

19 april 2024

De bouw van POST aan de Coolsingel in Rotterdam, naar ontwerp van ODA New York en Braaksma & Roos Architecten, verloopt voorspoedig. 

POST is het voormalige hoofdpostkantoor van Rotterdam en één van de weinig overgebleven historische gebouwen van Rotterdam. Het rijksmonument gaat plaats bieden aan een hotel en in de voormalige binnenplaats wordt een nieuwe woontoren gerealiseerd. Deze appartemententoren wordt 154 meter hoog en wordt op een 25 meter hoge tafelconstructie geplaatst. De gevels van de binnenplaats blijven op deze manier  zichtbaar en daardoor ontstaat naast de grote bestaande centrale hal in het monument een tweede schitterende hal.

Nu het woud aan stempels van het bovenliggende tafelblad is verwijderd, beginnen de contouren van nieuwe deze hal - de Inner Courtyard - langzaam vorm te krijgen. De 2,5x2,5 m2 grote megakolommen vormen de basis van de gewelfde plafondconstructie in deze enorme hal met een vrije hoogte van bijna 18 meter. 

Bovenop deze tafelconstructie wordt hard verder gewerkt aan de 153 meter hoge woontoren en inmiddels steekt POST Rotterdam al met kop en schouders uit boven buurman Het Timmerhuis Het Timmerhuis.

De ontwikkelaar van het project is Omnam Group en Pieters Bouwtechniek verzorgt het constructief advies.

Beeld: Ossip van Duivenbode
Beeld: Ossip van Duivenbode
Impressie Inner Courtyard: ODA, Forbes Massie
Impressie: ODA, Forbes Massie


Terug naar het nieuwsoverzicht