3 Pieters nominaties Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2024

28 mei 2024

Drie Pieters projecten zijn genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2024.

Het gaat om de projecten De Warren, Crossover en Juf Nienke. De andere 7 genomineerde projecten zijn IJburg 1c, Wiltzangh & Flierefluiter, Amst, Beemsterstraat 531a, De Mahonie, Jonas' en Lariks.

De Warren
De Warren is een project op Centrumeiland met 36 energiepositieve, houten, sociale- en middeldure huurwoningen die in eigen beheer verhuurd wordt aan de leden van de wooncoöperatie. De Warren is 3 jaar geleden samen met haar architect Natrufied Architecture en de 50 leden van de gemeenschap aan de slag gegaan om een duurzaam en sociaal gebouw te ontwerpen.

Crossover
Crossover, naar ontwerp van Team V Architectuur, ligt in de buurt van Kop Zuidas, op de hoek van de afrit A10 Zuid en de Europaboulevard. Het gebouw is een mix van wonen, werken en diverse voorzieningen. Het pand bestaat uit zes woonverdiepingen aan de ene zijde en negen kantoorverdiepingen aan de andere zijde, met een verbindingslaag op de begane grond. 

Juf Nienke
Juf Nienke, naar ontwerp van RAU en SeARCH, bestaat uit 61 volledig houten huurwoningen, ontworpen om een moderne en duurzame leefomgeving te bieden aan bewoners uit het onderwijs, politie en zorg. Deze bewonersdoelgroep is gekozen omdat het gebrek aan passende woonruimte een groot tekort aan personeel in bepaalde beroepsgroepen in Amsterdam veroorzaakt.

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs
De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is dé publieksprijs voor nieuwbouw in Amsterdam. Het gaat om projecten die in het afgelopen jaar in de stad zijn opgeleverd. De prijs wordt georganiseerd door Amsterdam Woont, Gemeente Amsterdam, AT5 en Bouwend Nederland.

Dit jaar doen 78 projecten mee. In de voorronde heeft de publieksjury de beste 10 projecten genomineerd. Alle nieuwbouwprojecten die groter zijn dan 4 woningen en opgeleverd zijn van augustus 2022 tot en met augustus 2023 doen automatisch mee.

De prijs wordt door wethouder Reinier van Dantzig op zaterdag 8 juni uitgereikt.

Stemmen op je favoriete project kan tot 6 juni.

De Warren | Beeld: Pieters Bouwtechniek
Crosssover | Beeld: Laurens Kuipers Photography
Juf Nienke | Beeld: Stijn Poelstra fotografie & video


Terug naar het nieuwsoverzicht