Bouwupdate De Schaloen Moerwijk

11 juni 2024

De bouw van De Schaloen in Moerwijk, Den Haag is in volle gang. Het project bestaat uit de bouw van 570 appartementen in 2 fases. Hiervan zijn 222 appartementen sociale huurwoningen en  348 middeldure - plus vrijesectorhuurwoningen.

Het project heeft grote vorderingen gemaakt in het afgelopen jaar. De betonconstructie van fase 1 is bijna klaar. Deze fase bestaat uit een grote parkeergarage met daarop een toren van 65 meter, een toren van 33 meter en 2 bouwdelen van 5 lagen. Door de toren van 65m hoog te bouwen met een tunnelsysteem weet de aannemer een snelheid van één verdieping per zeven werkdagen te bereiken.  Deze maand nog wordt het hoogste punt bereikt.

Ook fase 2 is in volle gang. Deze fase omvat vijf bouwdelen, waarvan er drie op een parkeergarage komen te staan. De andere twee zijn losse blokken die apart gebouwd worden. De damwanden zijn inmiddels geslagen en de parkeerkelder is uitgegraven. De funderingspalen (Fundex) worden op dit moment geplaatst. Voor een van de losse blokken wordt nu al de vloer van de eerste verdieping gelegd.

De woningen krijgen duurzame voorzieningen voor meer wooncomfort en een lager energieverbruik. Ze worden gasloos en voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van duurzaamheid. De buitenruimte krijgt een nieuwe inrichting met veel aandacht voor groen, en het Zuiderpark ligt op loopafstand. De Schaloen zorgt voor een aantrekkelijk Haags woongebied voor gezinnen, senioren en alleenstaanden.

Beeldmateriaal: De Vries en Verburg Bouw B.V.
Beeldmateriaal: De Vries en Verburg Bouw B.V.
Beeldmateriaal: De Vries en Verburg Bouw B.V.


Terug naar het nieuwsoverzicht